Volleybaltoernooi Wijkvereniging De Doornenkamp

Op 8 november 2013 vanaf 18.30 uur stroomde de Rijnkom weer vol met enthousiaste volleyballers en hun aanhang. Voor de tweede keer dit jaar organiseerde Wijkvereniging De Doornenkamp het intussen regionaal bekende volleybaltoernooi. Regionaal bekend omdat gebleken is dat de deelnemende teams niet meer alleen uit de gemeente Renkum komen, maar ook van ver daar buiten. Mond- op mondreclame over het ontspannen en gezellige toernooi maakt dat de teams zich graag inschrijven. Wanneer er dan iets fout gaat bij de inschrijving zijn teams teleurgesteld dat ze niet mee konden doen, maar evengoed weer de toezegging dat ze volgende keer zeker en graag weer van de partij willen zijn.

Voor dit toernooi hadden zich twaalf teams aangemeld. Veel teams en spelers komen al jaren en dan is het weer direct gezellig. De teams zorgen ervoor dat ze zo snel mogelijk omgekleed zijn want dan kunnen ze alvast een balletje spelen. De gretigheid straalt er vanaf want ze willen er klaar voor zijn als het echte spelletje begint en om ongelukken te voorkomen moeten de spieren natuurlijk warm zijn.

Met alles wat ik hiervoor al heb geschreven behoeft het geen verdere uitleg dan dat het een mooi en sportief toernooi werd. De organisatie probeert er altijd evenwichtige poules van te maken op basis van ervaringen van de vorige toernooien. Maar toch, het is altijd weer verrassend om te zien hoe fanatiek er wordt gespeeld, maar ook hoe teleurgesteld het team is als het niet loopt zoals verwacht. Geen enkel toernooi kent vooraf een zekere winnaar.

Na elke partij wordt er direct gekeken naar de uitslagen van de andere teams in de poule, want wie weet kunnen ze dan hun tactiek hierop afstemmen. Maar ook dat valt soms erg tegen want geen enkele wedstrijd is dezelfde. Speel je de vorige wedstrijd nog als een zekere kampioen, de volgende wedstrijd speel je als een dweil. Kortom, pas aan het eind van de avond na alle poulewedstrijden weet je zeker waar je bent geëindigd. En de wedstrijdleiding wordt heel kort gevolgd, want er zou eens een foutje kunnen insluipen, je wordt direct gecorrigeerd. Dat alles met veel respect voor en naar elkaar.

Wat opvalt is dat de teams van de Doornenkamp in de loop van de jaren steeds sterker worden. Het wekelijks spelen op de dinsdag begint nu zijn vruchten af te werpen. Aan de uitslag kun je zien dat het nog maar enkele toernooien duurt of ze worden afgetekend winnaar van het toernooi. Althans dat wordt natuurlijk gehoopt. Wel is het belangrijk dat de teams wat jongere spelers er bij krijgen want het aantal senioren neemt toe en je ziet dat het in de loop van de avond wat moeizamer gaat. Of het heeft mogelijk te maken met het tussentijds bezoek aan de bar.

Aan het eind van het toernooi is het weer goed om te constateren dat er sportief en met respect is gespeeld en dat er rekening wordt gehouden met de tegenstander. De EHBO is weer niet nodig geweest.

In het voetbal is er sprake van een zogenaamde “derde helft”. Een vergelijkbaar fenomeen doet zich voor bij ons volleybaltoernooi. Met de hulp van velen wordt er snel opgeruimd want iedereen wil graag naar de foyer van de Rijnkom voor het gebruikelijke en verdiende drankje. Natuurlijk wordt er ook reikhalzend uitgekeken naar de prijsuitreiking, de bekende schaal met warme hapjes voor ieder team. Dit keer bleven de teams wat langer zitten en het werd na afloop weer erg gezellig. Zoals gebruikelijk bleven de teams van de Doornenkamp het langst zitten, zij moesten het licht uitdoen.

De uitslag van het toernooi en let extra op bij de teams van de Doornenkamp.

 1. Tarters 2
 2. Ed en Willem Bever
 3. Doornenvogel !
 4. Doornenkamp !
 5. VVO
 6. Mejuffrouw Ooievaar
 7. Zoevers
 8. Net goed
 9. Meneer de Uil
 10. VAW
 11. Tegenstanders
 12. Smashback

Tot in 2014.

Harm Schonewille mede namens Theo Bisseling en Hans Nijhuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.