Bladerdeeg-chocolade broodjes

Chocolade-broodjesWat heb je nodig: 4 pers.

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 dunne reepjes chocolade van 25 gram melk of puur per stuk
  • oven
  • bakplaat
  • Bakpapier

Voorbereiding:

verwarm de oven voor op 200 graden
bekleed de bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze:

Haal de plakjes bladerdeeg van elkaar, en laat ze even ontdooien, niet te lang het deeg mag namelijk niet te slap worden.
Breek of snij de chocoladereepjes doormidden in de lengte.
leg op het midden van elk plakje bladerdeeg een half reepje in de lengte
vouw de randjes stevig dicht
bestrijk de bovenkant met een beetje water.
leg ze op de bakplaat en zet de bakplaat in het midden van de oven.
laat de broodjes ongeveer 15-20 min. in de oven bakken totdat ze lichtbruin van kleur zijn.
Haal de broodjes uit de oven en laat ze een 20-30 min. afkoelen.

EET SMAKELIJK

Geschreven door Harm Giezen