Buurtpreventie: WhatsApp alarm

logo-alarm-wapb-totaal-transparant-klein

Wijkvereniging de Doornenkamp heeft geconstateerd dat er  voldoende draagvlak is onder de bewoners voor een wijk WhatsApp alarm. Per heden is deze groep actief. Heeft u interesse om deel te nemen aan deze groep, lees dan onderstaande bericht zorgvuldig door.

Wat is een WhatsApp alarm?

whatsapp-icoon-fotolia-83711658-345x245WhatsApp is een berichtenservice via de mobiele telefoon (een soort sms). WhatsApp is gratis en daarmee kunnen groepsgesprekken worden aangegaan

Opzet: een WhatsApp alarm groep bestaat uit minimaal 40 deelnemers( wijkbewoners), een regiegroep en een afgevaardigde van de politie.

rnd420251Het werkt volgens het principe S A A R: Signaleren – Alarmeren- Appen- Reageren

Voorbeeld: Je bent getuige van een inbraak of je ziet iets verdachts in de straat of wijk. Dan bel je eerst 112,Je appt daarna in de WhatsApp alarm groep wat je ziet en gaat naar buiten. Afhankelijk van de situatie, probeer je de verdachte te storen, maak je indien mogelijk een foto en app je de
eventuele vluchtroute. Veiligheid voor jezelf en anderen blijft daarbij uiteraard altijd voorop staan!

Deze manier van buurtpreventie met WhatsApp alarm groepen wordt al op vele plaatsen gebruikt en met succes: een buurt WhatsApp alarmgroep werkt zeer preventief.

Lijkt het je ook een goed idee om deel te nemen aan de whatsapp groep, stuur dan een e-mail naar whatsapp@doornenkamp.nl met vermelding “opgave whatsapp alarm” en naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres. Of via onderstaande formulier. Wij zorgen dan dat je toegevoegd wordt aan de groep. Je moet wel minstens 18 jaar zijn wil je hier aan kunnen meedoen.

Voordat je de gegevens doorgeeft even aandacht voor de handleiding zoals we die in de bijlage hebben toegevoegd.

Handleiding Whatsapp Alarm

Huidige dekking binnen onze wijk:

schermafbeelding-2016-12-14-om-21-30-07

Wijkvereniging De Doornenkamp


Vul hieronder je gegevens in als je wil deel wil nemen de Whatsapp Alarm Groep

[contact-form-7 id=”22437″ title=”Whatsapp alarm”]