Het 2de en tevens laatste volleybaltoernooi voor 2016 hebben we op vrijdag 4 november gespeeld.

Hoe het volgend jaar gaat verlopen is nog niet helemaal duidelijk. In april 2017 zal de oude sporthal er nog wel staan maar of de horeca gelegenheid dan nog open is ? Nu al is er een scheidingswand geplaatst wat de sfeer niet ten goede komt, maar we zullen het wel zien.

Ook dit jaar liet de geluidsinstallatie ons in de steek, maar de wijkvereniging heeft zelf gelukkig een mobiele geluidsinstallatie en na een telefoontje werd die netjes gebracht zodat Harm’s stem weer vertrouwd door de sporthal heen klonk. Het is te hopen dat dit soort zaken zoals degelijke netten, antennes, telborden, fatsoenlijke douches en een geluidsinstallatie in de nieuwe sporthal beter geregeld zijn, op deze manier is het wat minder prettig spelen.

Dit jaar waren er maar 10 teams die streden om de velbegeerde 1ste plek, reden voor de organisatie het dit keer anders te doen. Spelen we normaal in 2 poules, nu hebben we alles in een poule gedaan, met als gevolg een halve competitie waarin dus ieder tegen elkaar ging spelen. Dat hield dus soms in dat je 2 maal achter elkaar moest en je regelmatig een wedstrijdje moest fluiten.

Gelukkig vonden de teams het geen probleem, je speelde echter wel 9 maal, dus aan het eind van de avond sloeg de vermoeidheid wel toe.
In april had voor de 1ste keer een wijkteam de 1ste plaats veroverd, dus adel verplicht: we moesten er tegen aan. Voor de Doornenkamp leek het lange tijd de goede kant op te gaan, de 1ste vijf wedstrijden werden gewonnen, maar helaas de 6de partij werd met 1 punt verschil verloren, nota bene tegen degene die tot dan toe nog geen wedstrijd had gewonnen. De schwung was eruit en ook de 7de en 8ste partij gingen verloren. De laatste partij werd weer gewonnen, wat tenslotte een verdienstelijke 3de plek opleverde.

De EHBO was weer als vanouds wel aanwezig, maar hoefde gelukkig niet in actie te komen.

De eindstand wordt zoals gebruikelijk bekend gemaakt in de foyer. Daar hebben we het drankje bij de hand, gelukkig weer tapbier, en dat laat iedereen zich goed smaken. Ook de traditionele hapjes vielen weer goed in de smaak, kortom er werd weer afgesloten met een gezellige avond.
Volgend jaar organiseren we wederom ons volleybaltoernooi maar of dat nog in april wordt in de oude sporthal valt te betwijfelen en anders tot in november 2017 in de nieuwe sporthal.

Hans Nijhuis, mede namens Theo Bisseling en Harm Schonewille

Geschreven door Harm Giezen