Vrijdag 8 april 2016, de volleyballers keken er al weer enige tijd naar uit, het alom bekende volleybaltoernooi van wijkvereniging De Doornenkamp. Een jarenlange traditie wordt nog steeds in stand gehouden. Het eerste toernooi van 2016 en twaalf teams hadden zich aangemeld. Vele bekende gezichten, maar af en toe toch ook verse aanwas om de teams in stand te houden, nieuwe volleyballers die enthousiast worden gemaakt.

Het toernooi begint altijd met het opbouwen van de velden door Theo en ondergetekende. Aan alles is te merken dat er achterstallig onderhoud is en dat het gebouw op z’n eind loopt. De netten en antennes zijn er altijd wel, de telborden van de Rijnkom zijn elke keer weer een ramp. Het is goed dat de wijkvereniging zelf ook beschikt over enkele telborden, dat scheelt veel frustratie.

Daarnaast hadden we ook nog de pech dat de geluidsinstallatie ons in de steek liet. De communicatie vanuit de wedstrijdleiding verliep dus niet zoals we gewend zijn. Bij toeval stond er ergens nog een mobiele geluidsinstallatie, maar daarvan waren de kabels niet compleet, dus moesten we de stem laten gelden.

De start was dus een beetje hopeloos, maar de volleyballers namen het sportief op. Ze kennen natuurlijk de klappen van de zweep en weten hoe het toernooi verloopt.

De omstandigheden in de Rijnkom waren niet ideaal en niet optimaal, maar toch kunnen we terugkijkend weer vaststellen dat de avond geslaagd was. De sfeer was weer als vanouds. De ervaring leert dat wanneer de netten hangen, de ballen goed zijn opgepompt en het eerste fluitsignaal klinkt niets meer het spel kan verstoren.

Er werd leuk gespeeld en het was bij sommige wedstrijden spannend. Het is een recreatief toernooi, het gaat om het spelletje, maar toch gaat het er af en toe toch stevig aan toe, men wil winnen.

EHBO was weer als vanouds, wel aanwezig en standby, maar niet in actie geweest behalve dat ze voor hun eigen koffie mogen zorgen. Blijven ze toch ook een beetje in beweging, maar toch weer blij dat ze er zijn en nog meer tevreden dat ze werkloos bleven.

De afsluiting en de eindstand wordt zoals gebruikelijk georganiseerd in de foyer. Daar hebben we het drankje bij de hand en dat laat iedereen zich goed smaken. De traditionele hapjes vielen weer goed in de smaak. De twee jonge dames van de Rijnkom hebben ons weer uitstekend voorzien van de drankjes. Jammer genoeg was er geen tapbier meer, maar ook de flesjes deden het goed.

Kortom weer een geslaagde avond voor wijkvereniging De Doornenkamp.

En dan de uitslag van het toernooi. In onze herinnering nog niet eerder vertoond, maar een wijkteam eindigde op de eerste plaats. Zo zie je dat 28 jaar blijven oefenen ooit een keer tot goede resultaten kan leiden.

De uitslagvan het toernooi.

 1. Doornenvogel
 2. Ed & Willem Bever
 3. VVO
 4. A-team
 5. Tarters
 6. Net goed
 7. Meneer de Uil
 8. Smashback
 9. Mejuffrouw Ooievaar
 10. Zoevers
 11. Nameless
 12. Doornenkamp

Tot in november 2016.

Harm Schonewille mede namens Theo Bisseling en Hans Nijhuis

Geschreven door Hans Nijhuis