20141114_201102Op vrijdag 14 november 2014 was Wijkvereniging “De Doornenkamp” zoals gebruikelijk de gastheer voor het eigen
volleybaltoernooi. De Rijnkom is nog steeds de plaats waar dit alles plaatsvind.

Twaalf teams hadden zich voor dit toernooi ingeschreven. Allemaal bekende teams, maar wel van een andere samenstelling. In sommige teams was het verschil in leeftijd groot, maar dat inspireert ook de oudere spelers. Er was sprake van een sportieve en sfeervolle ambiance. Er werd leuk gespeeld en de verschillen waren soms ook groot. Er waren teams bij die een grote voorsprong net zo gemakkelijk weer weggaven. Maar, meedoen is belangrijker dan winnen en dat werd gedurende de avond ook wel duidelijk. Teams die echt voor de positie speelden en andere teams die vooral voor het spelletje komen.

20141114_192018Vooraf kijk je nog eens naar de uitslagen van de vorige toernooien en dan denk je wel te weten wie de winnaar wordt.

Toch komt dit vrijwel nooit uit. Het hangt echt af van de samenstelling van het team, maar blijkbaar ook van de
avond.

Er is sportief en met respect is gespeeld en het gegeven dat de EHBO niet in actie hoefde te komen zegt genoeg.

Na het toernooi is in de foyer van de Rijnkom de prijsuitreiking. Onder het genot van een drankje wordt de uitslag bekend gemaakt en is er voor ieder team een prijs en dat is traditioneel een schaal met warme hapjes. Om 23.45 kwam er een eind aan een leuke en sportieve manifestatie.

De uitslag van het toernooi.

 1. SVHA
 2. Meneer de Uil
 3. Tarters
 4. VVO
 5. Doornenvogel
 6. DVO
 7. Zoevers
 8. De Tegenstanders
 9. Smashback
 10. Doornenkamp
 11. Mejuffrouw Ooievaar
 12. Net goed

Opnieuw kunnen we weer terugkijken op een mooi toernooi.

Tot in het voorjaar van 2015.

Geschreven door Harm Giezen