Volleybaltoernooi Wijkvereniging De Doornenkamp

Op vrijdag 10 april 2015 vond het traditionele volleybaltoernooi van Wijkvereniging “De Doornenkamp” plaats. Ook traditioneel is De Rijnkom waar het plaatsvindt. Na 26 jaar kunnen we vaststellen dat het echt tijd wordt dat er een nieuwe sporthal komt.

20150410_200128Wat bij het opbouwen opvalt, het materiaal van De Rijnkom wordt steeds meer sleets. Het kost meer moeite om de netten af te hangen, de antennes zijn er niet meer en de telborden bij de velden zijn een regelrechte drama. Naast het feit dat ze elke keer opnieuw moeten worden samengesteld vallen ze bij het gebruik ook direct uit elkaar.

Maar denk niet dat de spelers hier veel last van hebben, die hebben aan een speelveld met een net voldoende om er leuke en spannende wedstrijden van te maken.

Bij de inschrijving hadden al 16 teams zich ingeschreven, maar moesten er ook weer een aantal afhaken. In de laatste week kwam er nog een verzoek van een nieuw team om mee te mogen doen. Uiteindelijk hebben 14 teams meegedaan. Hoewel de meeste teams al jaren meedoen (soms met een andere naam), waren er toch ook weer twee nieuwe teams. Enthousiasme van deelnemende teams (mond op mond reclame) leiden er toe dat nieuwe teams ook graag mee doen. De twee nieuwe teams waren Nameless uit Ede en een jong team uit Herveld die van de organisatie de naam Bor de Wolf meekreeg. Volgende keer hebben ze een eigen naam: The Oppo Group.

Het team Smash Back doet volgens eigen onderzoek al 20 jaar mee aan het toernooi.

Er was opnieuw sprake van een goede sfeer tijdens het toernooi. Er werd leuk gespeeld en sommige teams waren zeer aan elkaar gewaagd wat spannende wedstrijden opleverde. Diverse wedstrijden eindigden met slechts één punt verschil.

Toch is voor veel teams meedoen belangrijker dan winnen. Het gaat vooral om het spel.
Terugkijkend kunnen we constateren dat er sportief en met respect is gespeeld. De EHBO is elke keer aanwezig, maar hoefde niet in actie te komen.

Onder het genot van een drankje wordt in de foyer van de Rijnkom de uitslag bekend gemaakt en de prijsuitreiking gedaan. Ook traditioneel is er voor ieder team een prijs, een schaal met warme hapjes. Om 24.00 werd er afgesloten.

De uitslag van het toernooi.

 1. Bandenplakkers
 2. Mejuffrouw Ooievaar
 3. VVO
 4. Doornenkamp
 5. SmashBack
 6. SVHA
 7. Zoevers
 8. Net Goed
 9. Meneer de Uil
 10. Nameless (nieuw team)
 11. Doornenvogel
 12. Tegenstanders
 13. VAW
 14. Bor de Wolf (nieuw team)

Tot in het najaar (november) van 2015.

Harm Schonewille mede namens Theo Bisseling en Hans Nijhuis

Invalid Displayed Gallery

Geschreven door Harm Giezen