Tradities moet je in stand houden, zeker wanneer blijkt dat het enthousiasme voor de traditie groot is. Dat geldt ook in hoge mate voor het volleybaltoernooi van de wijkvereniging.

_IGP4147-1440x957Elk half jaar wordt er door de verschillende teams reikhalzend uitgekeken naar de datum voor het toernooi. Op vrijdag 13 november 2015 was het dan weer zover. Het aantal teams is de laatste jaren heel constant. Een afzegging over het algemeen als er sprake is van ziekte en het team niet voldoende mensen op de been kan brengen.

Het wordt nu aftellen wat betreft het aantal toernooien in de Rijnkom nu het er naar uitziet dat er een nieuwe accommodatie komt. We kunnen zo langzamerhand wel constateren dat wij er ook aan toe zijn hoewel er dit jaar weer goede netten en antennes waren. De telborden in de Rijnkom zijn elke keer weer een ramp, naast een teller heb je iemand nodig die de cijfers in de goede volgorde zet. Hoewel dit details zijn, kun je je daar flink aan ergeren. Het valt dan des te meer op dat het materiaal echt op is en dat er niet meer wordt geïnvesteerd.

_IGP4222-1440x957Maar dat alles gaat aan de spelers voorbij, die komen voor het spelletje en die willen alleen maar volleyballen. Voor deze avond hadden zich 13 teams aangemeld en 12 teams uiteindelijk ingeschreven. Op het allerlaatste moment, het programma en de formulieren waren al geschreven en klaar, moest een team zich terugtrekken. Dat vraagt dan flexibiliteit om het programma om te gooien zodanig dat de teams er geen last van hebben.

Het was opnieuw een leuk toernooi, de sfeer was uitstekend en er werd goed gespeeld. De verschillen lijken elk jaar kleiner te worden zeker als je naar de punten kijkt waarbij het verschil soms maar één punt is. Het was bij enkele wedstrijden zelfs spannend en werd er fanatiek gespeeld. Met respect voor de tegenstander werd er stevig en fel gespeeld, maar altijd van-uit het principe dat lekker volleyballen toch het belangrijkste is. Sportiviteit en gezelligheid wordt dan belangrijker dan het resultaat.

_IGP4039-1440x957Zonder EHBO zijn dit soort toernooien niet meer mogelijk, gelukkig hoefden ze maar één keer in actie te komen na een klein ongelukje zonder grote gevolgen.

Bij het voetbal gaat het vaak om de derde helft. Hoewel geen derde helft is de afloop van het toernooi ook belangrijk, maar dat speelt zich dan af in de foyer van de Rijnkom. Omdat er voor ieder team een schaal met warme hapjes is smaakt het drankje best lekker. De service van de Rijnkom was prima, er werd vakkundig bediend en de hapjes waren weer als vanouds. Net voor middernacht kwam er een eind aan een mooi toernooi.

De uitslag van het toernooi:

1.Mejuffrouw Ooievaar
2.Ed & Willem Bever
3.Tarters
4.Meneer de Uil
5.Nameless
6.Doornenkamp
7.Zoevers
8.VVO
9.Doornenvogel
10.Net Goed
11.SmashBack
12.Tegenstanders

Tot in het voorjaar (april) van 2016.
Harm Schonewille mede namens Theo Bisseling en Hans Nijhuis

Geschreven door Hans Nijhuis