Op woensdagavond 14 oktober werd er door de wijkvereniging een voorlichtingsavond over brandveiligheid in huis georganiseerd.

brandweer-1Er waren ongeveer 15  personen aanwezig in het lokaal in de Ballon aan de Airborneweg die geïnteresseerd hebben geluisterd naar het verhaal van een brandweerman.

Peter Kramer, brandweerman bij brandweer Gelderland Midden hield een leerzame voorlichting over onder andere de brandweerorganisatie. Hij begon met de taken die de brand-weer uitvoert.

De brandweer richt zich op diverse vormen van hulpverlening, het leegpompen van ondergelopen kelders, personen bevrijden uit een auto bij ongevallen, branden blussen maar de brandweer heeft ook voorlichtingstaken.

We leerden hoe je gevaarlijke situaties kan herkennen en kan voorkomen. Ook werd verteld wat je wel/niet moet doen als er dan toch een brand ontstaat. Door de foto’s en filmpjes die werden getoond werden we bewust gemaakt van het feit dat een ongelijk echt in een klein hoekje kan zitten. En dat iedereen het kan overkomen.

LOGO_WatDoeJijBijBrand_LC

Na afloop kreeg iedereen nog voldoende informatie mee naar huis om het nog eens rustig na te kunnen lezen.

Het was een leerzame en nuttige avond.

Geschreven door Riëtte Wolsing