Zondag 22 juni zijn we met 13 man sterk gaan zeevissen op de Waddenzee. Vol goede moed vertrokken we om half zes (’s morgens!) naar Harlingen. Daar scheepten we in op “De Wuta” om koers te zetten naar Texel. Aan boord waren nog twee groepjes, een groepje van drie man en een groepje van vier man, zodat we met een man of 20 gingen vissen.

Het weer wat gelukkig prima, niet te warm, niet te koud, zodat niemand van ons dit keer zeeziek werd. De hengels werden klaargemaakt en al gauw was iedereen aan het vissen. Helaas op een krab na niks gevangen, wel veel visjes gevoerd. Na de lekkere lunch voeren we nog een stuk verder richting Texel en weer werden de hengels uitgegooid. Ondertussen lieten we ons het broodje bal heerlijk smaken en ook het biertje ging er prima in. Ook nu werd er niets gevangen behalve… ja weer een krab.

Na weer verkast te zijn had 1 van de andere groep eindelijk beet, een mooie makreel en dus begon ieder weer met goede moed te vissen, nu zou het wel gaan lukken. Een zeehond kwam nog even poolshoogte nemen, dus dat moest goed zijn.

Ondertussen werd Rode Poon gerookt. Even later had dezelfde persoon weer beet. De tijd begon echter te dringen en hoewel de Poon goed smaakte en we met de restjes de vissen aan het voeren waren lukte het geen van ons om ook maar een enkele visje te vangen.Schermafbeelding 2015-02-13 om 19.31.40

Desondanks was het erg gezellig onderling, is er veel gelachen en was het zeker de moeite waard. Volgend jaar echter….
Geen Waddenzee denk ik zo

Written by Harm Giezen