Gemeente Renkum doneert €31.476 aan Giro 555

De gemeente Renkum doneert €1 per inwoner aan Giro 555 voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Dat komt neer op €31.476.

“Als je de beelden ziet, dan breekt je hart. We leven mee met onze inwoners en hun vrienden en familie daar. Het is goed om te zien dat er in de Renkumse samenleving zoveel betrokkenheid is. Wij dragen daar als gemeentebestuur ook een steentje aan bij met deze gift.” zegt burgemeester Agnes Schaap op social media.

De gemeente sluit zich hiermee aan bij gemeenten in Nederland die dit de afgelopen dagen ook hebben gedaan.

Na actiedag Giro 555 bijna 89 miljoen binnen

De voorlopige eindstand van de actiedag van Giro 555 woensdag bedroeg rond 22.15 uur bijna 89 miljoen euro. Verschillende radio- en televisiezenders deden woensdag aan de actiedag mee om geld op te halen voor de aardbevingsslachtoffers in Syrië en Turkije en het kabinet besloot 10 miljoen euro extra vrij te maken voor hulp, zo maakte minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) woensdagochtend bekend. Met het opgehaalde geld voorzien de hulporganisaties duizenden mensen van eten, onderdak en medische zorg.

“Het is overweldigend hoeveel geld er gegeven is door heel Nederland”, reageert actievoorzitter Michiel Servaes. “Er zijn zo ongelooflijk veel mensen in actie gekomen door ons panel te bellen of online te doneren, maar ook door het hele land zijn acties opgezet door jong en oud. En al dat geld is hard nodig en wordt goed besteed aan de noodhulp in Turkije en Syrië. Giro 555 blijft open voor de slachtoffers van de aardbeving.”

Hilversum

In Beeld & Geluid in Hilversum begon om 05.55 uur de nationale actiedag voor de getroffenen van de aardbevingen. De teller van Giro555 stond toen nog op 21,4 miljoen euro. De radiozenders NPO FunX en NPO 3FM trapten de actiedag af met een gezamenlijke ochtendshow en meer dan 170 bekende Nederlanders, vertegenwoordigers uit de Turkse en Syrische gemeenschap en religieuze leiders namen plaats in het belpanel of hielpen mee op sociale media. Om 20.30 uur begon de live-uitzending op NPO 1, die werd gepresenteerd door Chantal Janzen.

Het exacte bedrag dat tot nu toe is opgehaald is 88.921.469 euro. De 10 miljoen euro van het kabinet voor Giro555 komt bovenop de 10 miljoen euro die het kabinet vorige week al had vrijgemaakt voor noodhulp in Syrië. De samenwerkende hulporganisaties openden Giro555 vorige week dinsdag.

Vorige week maandag werd het grensgebied van Syrië en Turkije getroffen door zware aardbevingen. De ramp heeft tienduizenden dodelijke slachtoffers tot gevolg en honderdduizenden mensen hebben dringend behoefte aan hulp.

Bron: Nieuws.nl/ANP

#aardbeving | Renkum doneert €31.476 aan Giro 555.
Burgemeester Schaap: “Bij de beelden, breekt je hart. We leven mee met onze inwoners en hun vrienden en familie daar. De Renkumse samenleving is heel betrokken. Het gemeentebestuur draagt zo ook bij.”
🇸🇾🇹🇷

Foto: Rode Kruis pic.twitter.com/t7kKnRMVEj

— Gemeente Renkum (@Gem_Renkum) February 15, 2023

♦♦♦

Wil je niets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Of blijf op de hoogte via Facebook, Twitter of Instagram
Lokaal (pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via ‘Deel je nieuws’

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: d.verschuren@nieuws.nl.

De redactie is te bereiken via renkum@nieuws.nl.

Het bericht Gemeente Renkum doneert €31.476 aan Giro 555 verscheen eerst op Renkum.

We horen graag jouw mening!

Moet de ALV digitaal blijven?