Whatsapp-groepen

Buurtpreventie: WhatsApp-alarm
Wijkvereniging de Doornenkamp heeft geconstateerd dat er voldoende draagvlak is onder de bewoners voor een wijk WhatsApp alarm. Per heden is deze groep actief. Heeft u interesse om deel te nemen aan deze groep, lees dan onderstaande bericht zorgvuldig door.

Wat is een WhatsApp alarm?
WhatsApp is een berichtenservice via de mobiele telefoon (een soort sms). WhatsApp is gratis en daarmee kunnen groepsgesprekken worden aangegaan

Opzet: een WhatsApp alarm groep bestaat uit minimaal 40 deelnemers( wijkbewoners), een regiegroep en een afgevaardigde van de politie. Het werkt volgens het principe S A A R: Signaleren – Alarmeren- Appen- Reageren

Voorbeeld: Je bent getuige van een inbraak of je ziet iets verdachts in de straat of wijk. Dan bel je eerst 112, appt daarna in de WhatsApp-alarmgroep wat je ziet en gaat naar buiten. Afhankelijk van de situatie, probeer je de verdachte te storen, maak je indien mogelijk een foto en app je de
eventuele vluchtroute. Veiligheid voor jezelf en anderen blijft daarbij uiteraard altijd voorop staan!

Deze manier van buurtpreventie met WhatsApp alarm groepen wordt al op vele plaatsen gebruikt en met succes: een buurt WhatsApp alarmgroep werkt zeer preventief.

Lijkt het je ook een goed idee om deel te nemen aan de whatsapp groep, stuur dan een e-mail naar whatsapp@doornenkamp.nl met vermelding “opgave whatsapp alarm” en naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres. Of via onderstaande formulier. Wij zorgen dan dat je toegevoegd wordt aan de groep. Je moet wel minstens 18 jaar zijn wil je hier aan kunnen meedoen.

Voordat je de gegevens doorgeeft, graag even aandacht voor de handleiding zoals we die in de bijlage hebben toegevoegd.

Handleiding Whatsapp alarm

Social group Doornenkamp
Ook hebben we een Social Group Doornenkamp. De Social Group Doornenkamp is er voor buurtbewoners met een hulpvraag of maatschappelijk doel.

  • Heb je behoefte aan een wandelingetje, maar wil je niet alleen?
  • Mis je die sociale contacten om je heen tijdens een lekker bakkie?
  • Heb je net even iets teveel gekookt en wil je graag delen?
  • Lukt het je fysiek niet meer om je tuin goed bij te houden?
  • Of sta je graag klaar voor anderen en wil je ze een helpende hand bieden?

Voor al dit soort vragen kun je terecht op de Social Group Doornenkamp. Durf te vragen. Je zult zien dat er veel warme mensen in je eigen buurtje wonen die elkaar graag willen helpen op sociaal en maatschappelijk vlak.

Momenteel werken wij aan het operationeel krijgen van deze whatsapp groep.
Heb je interesse om hierin mee te denken? Laat het ons weten via info@doornenkamp.nl

We horen graag jouw mening!

Moet de ALV digitaal blijven?