Verkeerscontrole: 61.000 euro, overtredingen en automobilist op de vlucht

Wolfheze – Vrijdagavond 22 september is er op de Van Nieuwenhuizenweg in Wolfheze een grote verkeerscontrole uitgevoerd.

Bij de verkeerscontrole van de politie was ook onder andere ook de Douane en de belastingdienst aanwezig.

Motorrijders en onopvallende politie eenheden haalden verkeersdeelnemers van de A12 af komende vanuit de richting van de Duitse Grens. Middels ANPR camera’s haalden de motorrijders diverse voertuigen binnen.

Automobilist er van door

De controle duurde van 15:00 uur tot 22:00 uur. Diverse automobilisten testen positief op rijden onder invloed van drugs, bij deze personen werd door een GGD arts een bloedproef gedaan om vast te stellen met welke middelen ze achter het stuur zaten. Naast de diverse overtredingen van het rijden onder invloed van drugs, werden gebruikershoeveelheden cocaïne en hennep gevonden, van ketamine werd meer dan de gebruikershoeveelheid aangetroffen.

Een automobilist vluchtte uit zijn voertuig en rende de bossen in. Zijn bijrijder liet hij achter in het voertuig. Diverse politie eenheden starten een zoekactie en werd er ook een politiehelikopter ingezet. De bestuurder is niet gevonden maar zijn identiteit is bekend.

De voertuigen werden uitgebreid gecontroleerd en zo vonden de ambtenaren, gladde banden, uitstekende, losliggende of te zware ladingen, onjuiste koppelingen met aanhangers of slechte (of geen) verlichting en ruitenwissers. Maar er werden ook mobiele telefoons vastgehouden, gebumperkleefd, te hard gereden, met te veel geluid en zonder geldig rijbewijs.

Door de Belastingdienst werd er ter plekke 61.000 euro geïnd. Ook werd er op 20 auto’s beslag gelegd, 9 daarvan zijn meteen afgevoerd.

♦♦♦

Wil je niets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Of blijf op de hoogte via Facebook of Instagram
Lokaal (pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via ‘Deel je nieuws’

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: d.verschuren@nieuws.nl.

De redactie is te bereiken via renkum@nieuws.nl.

Het bericht Verkeerscontrole: 61.000 euro, overtredingen en automobilist op de vlucht verscheen eerst op Renkum.

We horen graag jouw mening!

Moet de ALV digitaal blijven?